Joulupähkinä #9 – taulun datan muuttaminen ilman yksiselitteistä where-lausetta mutta silti vain osajoukkoon?

Päivän pähkinä on seuraava: “Poista taulusta 28% riveistä”. Yksinkertaista.

Voit käyttää testipenkkinä tuota vanhaa tuttua Azure SQL tietokantaa.

Palvelin: qsql.database.windows.net
Tietokanta: AdventureWorksLT
Käyttäjätunnus: joulu
Salasana: kalenteri123!

Siellä on stored procedure generateTable @taulunnimi nvarchar(200) joka luo sinulle taulun harjoittelua varten jouludelete-schemaan. Käytännössä siis esimerkiksi:

Tuo ylempi komento luo tuon taulun, sit alempi tietty selectoi siitä ekat 1000 riviä. Mutta nyt pitäisi siis muodostaa delete-lause jolla tuosta taulusta saadaan 28% riveistä pois. Rivejä alun perin 60398. Pois pitäisi saada 16912 riviä.

Kun olet valmis, poista taulusi drop table jouludelete.xxxxx – komennolla jossa tuo xxxxx on taulusi nimi.

Palauta delete-lause jota käytit.

Pähkinä #8 pohdiskeluja

Vastauksia tuli 8 kpl. Oikeaa vastausta on tietenkin mahdoton antaa koska jokaisella se oli eri. Ehkä pähkinän tarkoitus oli kertoa että q4.fi -palvelulla on oikeasti helppo luoda datayhteys vaikka mihin julkiseen datasettiin. Jos siis tarvitset jotain tilastoa raportillasi, tuolla vekottimella se onnistuu näppärästi.

Jos et oo vielä työkaluun tutustunut, niin q4.fi. Tuota työkalua käyttää jo aika moni toimija. Google Analytics joka tilastoi vain kävijöitä (en tilastoi luotuja kyselyitä millään tavalla) näyttää että sivulla on sellainen 40-50 päivittäistä kävijää, joka on aika paljon kun se tarkoittaa että 40-50 uutta raporttia syntyy joka päivä!