Joulupähkinä #20 – SQL Serverin with-lauseet ja vertailut

Joulupähkinä #20 on SQL server with-lausepulma. Kysymys on, montako riviä kysely palauttaa?

Kyselyssä on 2 väliaikaistaulua ja ne palauttavat tietoja seuraavasti:

Ylempi kysely on siis productSales väliaikaistaulusta.

Seuraava kysely on CurrencySales-taulusta:

Ja kysymys kuuluu, montako riviä seuraava kysely palauttaa:

Vastaa rivien lukumääärä Microsoft Forms-lomakkeella.

Pähkinän #19 vastaus

Vastauksia tuli 4 kpl. Yhdessä vastauksessa kritisoitiin termistöä, joka oli itseasiassa ihan oikein! Juoksin tehtävän liian nopeasti, enkä käyttänyt oikeaa termiä “Tasaerä”.. Eli jokainen payment olisi saman kokoinen, sen takia vastauksia tuli pari erilaista, enkä voi sanoa kummankaan olevan väärin. Tavoitteenani oli käyttää termiä “tasaerä”, jolloin jokainen kk-maksu on aina yhtä iso. Ja oikeastaan tarkoituksena oli avata sitä että DAX:ssa on tosi paljon funktioita valmiina. Sellainen funktiolistan läpikäynti: DAX function reference – DAX | Microsoft Docs aina välillä olisi oikeasti ihan hyödyllistä ajankäyttöä!

Koodi, jolla tuohon datasettiin saa lyhennyksen näkyviin on: Lyhennys= PMT([Korko],[Laina-aika (vuotta)]*12,[Lainamäärä],0,0)