Joulupähkinä #24 – Paljonko on aikaa jouluun 2021?

Viimeinen joulupähkinä on täällä! Mietin että minkälainen on viineine joulupähkinä? Joku tosi vaikea, työläs vai mikä? Lopulta olen aika varma että käytännössä kaikki haluavat vain hiljentyä Joulun viettoon ja pähkinä on varmasti aika lailla listan pohjalla. Siksi niille muutamille, jotka tiedän että aikovat palauttaa myös viimeisen joulupähkinän ajattelin että sen on oltava jotenkin helppo, mukautuva ja eteenpäin katsova.

Pähkinä on siis: Tee kysely, koodi, skripti tai ohjelmanpätkä joka laskee aikaa jouluaaton alkuun 2021! Saat tehdä sen ihan just sillä helpoimmalla ja nopeimmalla kielellä. Jos siis luulet että onnistuu helpoiten DAX-suureella, tee se sillä, jos T-SQL selectillä, tee sillä! Jos Python tai c# on parasta, sillä tai ehkä PowerShellillä? Tai ihan millä tahansa muulla ohjelmointikielellä ja tuloksen muotoilunkin saat miettiä just itselle sopivaksi. Kysymys siis: Tee yksinkertainen toteutus joka suoritettaessa palauttaa ajan jouluun 2021 sopivassa muodossa.

Erittäin huippua, kun oikeasti tosi moni kävi joka päivä katsomassa pähkinää. Pähkinän sivulla oli aina n. 40-100 kävijää per päivä. Palautuksia tuli alkuun enemmän, isoimpana päivänä muistaakseni 25 kpl. Kun joulukuu eteni, palautusmäärät vähenivät ja pienimpinä päivinä oli 4 palautusta. Nämä ko. päivänä palauttaneet taisivat palauttaa melkein jokaisena päivänä, ainakin nimimerkit olivat kovin tuttuja.

Toivottavasti sinulla on huippu Joulu! Rauhoitu nyt, kun on 4 päivää enemmän ja vähemmän pyhiä putkeen. Jos olet työtehtävissä Joulun aikaan, toivottavasti pääset välipäivinä tai heti vuoden alussa vetämään happea!

Kiitos kaikille ja nähdään Microsoft Data juttujen parissa seuraavaksi ainakin kahvihetkien kautta! Pähkinän palkintoihin palaan joulun pyhinä tai välipäivinä. Lasken palautukset ja olen Jussi Roineeseen Microsoftille yhteydessä koska Jussi lupasi Microsoftin sponsoroivan community-paketit voittajille!

Jouluaaton palautuksen voit tehdä tuttuun tyyliin Microsoft Forms lomakkeella.

Ja jos missasit maanantain kahvihetken, kannattaa tsekata oheinen video! Aisla esittää matkustusraporttia ja Power BI:n uusinta ominaisuutta.

Pähkinän #23 vastaus

Kiitos Oskarille pähkinästä. Vastaus voi olla riippuvainen käytössäsi olevasta Azure tenantista, joten vastaukseksi hyväksytään kaikki perusteluineen annetut.

Vastaus löytyi ainakin https://portal.azure.com/#blade/Microsoft_Azure_Support/HelpAndSupportBlade/newsupportrequest -sivulta aloittamalla tekemään uutta tukitikettiä. Kun valitsee seuraavasti:

Voi tämän jälkeen painaa Enter details nappia:

Ja kun on painanut, avautuu valikko josta nykyisen defaultin näkee:

Ja tuossa lukee 2 petatavua tällä hetkellä storage accountin kokorajoituksena.