Joulupähkinän tulokset

Tein joulukuussa blogisarjan, jossa jokaisena joulukuun 24 ensimmäisenä päivänä näille sivuille tuli jokin Microsoft Data-aiheinen pulma. Aikaa ratkaista pulma oli kyseinen päivä ja sit seuraavana päivänä tuli vastaus + uusi pulma. Eräänlainen joulupulmakalenteri siis.

Ensimmäisenä päivänä pulmaan tuli eniten vastauksia, yhteensä 21 kpl (2. päivän blogissa lukee 19 mutta varmaan silmät haritti tai jotain). Sen jälkeen määrä vaihteli ollen pienimmillään 5 ja suurimmillaan 18.

Aiheina Power BI/tabulaarisen mallinnuksen ongelmat olivat suosituimpia. T-SQL kielen sisäisen tietämyksen ongelmat sellaisia, joihin tuli vähiten vastauksia. Esimerkiksi 12. ongelma suoritussuunnitelmista sai vain 5 vastausta lopulta. Ehkä pilviaika näkyy siinä mielessä että moni meistä soveltaa ja käyttää palveluita, eikä enää tutki niiden sielunelämää. Tämä on hyvä suuntaus, koska sillä tavalla tuotetaan enemmän lisäarvoa. Epäilen kuitenkin että myös pinnanalla tapahtuvalle selvittelylle on sijaa vielä kauas tulevaisuuteeen. Ongelmat ehkä vaihtuvat, mutta eivät ne palvelut toimi ikinä kaikissa tapauksissa täydellisesti.

Vastauksia tuli siis aika hienosti. Yhteensä 46 eri nimimerkkiä palautti vastauksen. Kuitenkin vain 16 henkilöä palautti useamman kuin yhden vastauksen.

Vastausten kärki meni seuraavasti (nimet julkaistu henkilöiden luvalla)

  • Joni Juutilainen, 24 vastausta
  • Santeri Virtanen, 23 vastausta
  • xx, 18 vastausta
  • xx2, 16 vastausta
  • xx3, 15 vastausta

Jussi Roine Microsoftilta (https://twitter.com/jussiroine) lupasi ennen joulua pari palkintoakin kisaan. Jonille ja Santerille on siis lähdössä postilla Azure-henkinen tuotepalkinto! Jussi kerkesi tuon jälkeen jo vaihtaa uusiin haasteisiin ja hänet löytää nykyisin http://www.northadvisors.com – startupin puikoista, mutta palkinnot ovat silti tulossa. 🙂

Muutama kysely on tullut, toistuuko tämä ensi vuonna? En lupaa vielä, koska loppua kohden alkoi tuntumaan ehkä vähän isolta kakulta mutta jospa aika kuultaa muistot ja tämä toistuu! Toisaalta olen miettinyt sellaista viikottaista pähkinää, jolloin olisi 52 pähkinää vuodessa mutta ei tarttis joka ilta miettiä mikä on sopiva pähkinä huomiselle.

Iso kiitos myös Oskari Heikkiselle (https://twitter.com/oskarialex)! Oskari teki yhden pulman ja auttoi mielipiteellään monessa.

Lopuksi kiitos Lauralle! (https://www.linkedin.com/in/lauratikkanen/) Ei olisi onnistunut ilman vaimoa! Iskä miettii joka ilta seuraavan päivän pähkinää ja lapset saatiin silti nukkumaan ja kaikki perheen jutut tehtyä. Meillä on jo reilu 15-vuotta yhteistä matkaa takana (5585 päivää tarkalleen tätä kirjoittaessa) ja rouva on jaksanut näitä mun tempauksia koko ajan!